STORY-artwork-11

Nieuw project Arjuna Schiks released bij KROOKS

Founder and community ninja

 • Fenno Verdaasdonk
 • New Release
 • 2 min
 • Met ‘MUSIC FOR YOUR EARS’ gaat Arjuna Schiks back to basics. Nadat hij ‘Music For 18 Musicians’ van minimal componist Steve Reich in het muziekgebouw had gezien, raakte hij geïnspireerd om een andere kant van zijn muziek te ontwikkelen. Dit plan lag al een tijdje in de schappen van de studio van Arjuna. Toen wij vanuit KROOKS gingen brainstormen over grensverleggende muziek en in aanraking kwamen met deze plannen van Arjuna, waren we vrijwel meteen verkocht. Niet alleen door zijn bruine ogen die altijd op ‘pret’ staan, maar doordat hij een andere kant van zichzelf durfde te laten horen die we nog niet kenden.

   

  Arjuna: ‘ Meer dan een uur luisterend naar het concert van Steve Reich, lijkt het alsof alles heel erg hetzelfde begint te klinken. Maar het tegendeel is waar, als je goed luistert hoor je subtiele verschillen. Mijn concert zal iets meer uit verschillende tracks bestaan, die ik wel in een mix laat overgaan. Steve reich is een uur lang geniaal, maar er is minder onderscheid te maken tussen de verschillende composities. Een andere grote inspiratie voor MUSIC FOR YOUR EARS was Johannes Heil. In 2000 kwam zijn eerste album uit: Future Primitive. Die titel alleen al is een inspiratie. Het album heeft een primitieve sound, maar op een futuristische manier. Dat is ook het idee van MUSIC FOR YOUR EARS: muziek in zijn meest primitieve vorm, maar wel in een futuristisch jasje.’

   

  MUSIC FOR YOUR EARS zal zijn premiere vinden tijdens KROOKS by day.  Op zondag 14 Juni zal het rustieke Tobacco Theater zijn deuren openen voor deze bijzondere release van Arjuna op het KROOKS label. Naast Arjuna’s concert, zal gevierd auteur en spreker André Platteel spreken over de ‘Creative Identity’. Toffe ondernemers en creatieven verzorgen een inspirerend programma in de ruimtes van KROOKS SPACES. Èn we hebben theatrale support acts die deze zondag vol vernieuwing,  inspiratie en gekkigheid compleet maken. See you 14 Juni bij KROOKS by day! Get your ticket here!

   

   

   

  Video by Benjamin Kamps

  LIKE KROOKS ALS JE ONS TOF VINDT: